Spermaonderzoek

Medlon werkt samen met de Fertiliteitskliniek Twente (FKT). Dit betekent dat Medlon binnen deze kliniek het spermaonderzoek verricht. Naast spermaonderzoek wordt er door onze analisten ook sperma opgewerkt ten behoeve van inseminatie. Controle na vasectomie wordt NIET op de Fertiliteitskliniek Twente onderzocht. U heeft de mogelijkheid om de controle op steriliteit na een vasectomie ingreep te laten uitvoeren op de verschillende ziekenhuislaboratoria van Medlon.

Spermaonderzoek wordt bij Medlon onderverdeeld in Fertiliteitsonderzoek en Controle na vasectomie

Fertiliteitsonderzoek

Wat dient uw patiënt mee te nemen?

Uw patiënt heeft een aanvraagformulier fertiliteitsonderzoek, een recent ponsplaatje (patiënten van ziekenhuis ZGT) en een identiteitsbewijs nodig zodat we het onderzoek goed kunnen verwerken. Uw patiënten dienen altijd geregistreerd te zijn bij één van de ziekenhuizen MST of ZGT.
De sperma dient opgevangen te worden volgens de instructie op het aanvraagformulier en in het hiervoor bestemde potje. Gebruik van andere potjes of materialen voor het verzamelen van sperma is niet toegestaan. Formulieren en nieuwe potjes kunnen bij de Fertiliteitskliniek Twente of alle poli's bloedafname van Medlon (MST en ZGT) opgehaald worden. Eventueel kunt u het aanvraagformulier downloaden.

Waar wordt fertiliteitsonderzoek verricht?

Voor alle fertiliteitsonderzoeken kan de patiënt terecht in de Fertiliteitskliniek Twente. Let op dat u uw patiënt niet doorverwijst naar de ziekenhuislaboratoria. Voor specifieke informatie m.b.t. de verschillende onderzoeken, afspraken, verzamelen, opvangen en transport kunt u het aanvraagformulier raadplegen of kijken op www.fertiliteitskliniektwente.nl

Let op: Sperma(semen)onderzoek gaat op afspraak! De patiënt dient zelf een afspraak te maken tussen 08.30 en 16.00 uur (werkdagen).

Semenanalyse/fertiliteitsonderzoek
Afgifte op afspraak, maandag t/m vrijdag 08.00 – 11.00 uur of 13.00 – 15.00 uur.

Semen opwerktest
Afgifte op afspraak, maandag t/m vrijdag 08.00 – 09.00 uur of 13.00 – 14.00 uur.

Opwerken IUI
Afgifte op afspraak, afspraak (maandag t/m zaterdag) wordt gemaakt door de Fertiliteitskliniek. 

Adres Fertiliteitskliniek Twente
Demmersweg 66
7556 BN HENGELO
kaart

Controle na vasectomie 

Wat dient uw patiënt mee te nemen?

Uw patiënt heeft een aanvraagformulier controle na vasectomie, een recent ponsplaatje (patiënten van ziekenhuis ZGT) en een identiteitsbewijs nodig zodat we het onderzoek goed kunnen verwerken. Uw patiënten dienen altijd geregistreerd te zijn bij één van de ziekenhuizen MST of ZGT.

Het sperma dient opgevangen te worden volgens de instructie op het aanvraagformulier en in het door het laboratorium uitgegeven potje. Gebruik van andere potjes of materialen voor het verzamelen van sperma is niet toegestaan. Formulieren en nieuwe potjes kunnen bij alle poli's bloedafname van Medlon (MST en ZGT) opgehaald worden. Eventueel kunt u het aanvraagformulier downloaden.

Waar wordt controle na vasectomie verricht?

Voor de controle na vasectomie kan uw patiënt terecht bij de ziekenhuislaboratoria van Medlon. Let op dat u uw patiënt niet doorverwijst naar de Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo. Voor specifieke informatie m.b.t. het onderzoek, verzamelen, opvangen en transport kunt u het aanvraagformulier raadplegen. Het materiaal voor onderzoek kan als volgt ingeleverd worden:

Enschede
Tussen 08.00 en 08.30 uur afgifte bij de informatiebalie van poli bloedafname in ziekenhuis MST Enschede, route B03.

Oldenzaal
Maandag t/m vrijdag van 08.00 - 08.30 uur op de poli bloedafname in ziekenhuis MST Oldenzaal, route 089.

Almelo
Tussen 08.00 en 10.00 uur op het laboratorium, ziekenhuis ZGT Almelo

Let op: voor een goede afstemming zijn met de urologen van MST afzonderlijke afspraken gemaakt.

Delen: