Ontlastingsonderzoek


Waarin vang ik ontlasting op?
Ontlastingpotjes, verzamelbokalen, containers en enveloppen met occult bloedtesten kunt u afhalen op de poliklinieken bloedafname en de prikposten van Medlon.

Portie ontlasting
Vul het ontlastingpotje tot de helft en plak het etiket met uw naam en geboortedatum op het potje. Lever het potje met aanvraagformulier in bij een afnamelocatie van Medlon.

Occult bloed (iFOBT)
Met de occult bloed test wordt gekeken of er bloed in uw ontlasting aanwezig is. Teveel bloed in uw ontlasting is een aanwijzing voor bloedverlies in uw darmen. Dit kan voor uw arts een reden zijn tot
verder onderzoek. Volg goed de instructie die in de envelop zit en verstuur de envelop per post of geef af op een afnamelocatie van Medlon.

24 uurs ontlasting
Verzamel alle ontlasting gedurende 24 uur in een verzamelbokaal. Lever de verzamelde ontlasting in bij een afnamelocatie van Medlon.

Vetbalans
Verzamel alle ontlasting van 3 achtereenvolgende dagen van 24 uur in 3 containers. Gebruik 1 container per dag. Wanneer u niet elke dag ontlasting heeft, lever dan voor die dag een lege container in. Na 3 dagen kunt u de containers afgeven bij een afnamelocatie van Medlon.

Delen: