Veel gestelde vragen over vakantie en Trombosedienst

Kan ik op vakantie met antistollingsmiddelen?

Ja, maar het is goed u enkele dagen voor het vertrek nog te laten controleren. In het buitenland zijn niet altijd Trombosediensten aanwezig. Wel bestaan in de meeste landen controlemogelijkheden, bij een ziekenhuis of laboratorium. Neem altijd uw doseringskalender mee voor de juiste gegevens over uw behandeling.

Vraag voor vertrek uw Trombosedienst om een vakantiebrief. Vertel, indien van toepassing, ook uw reisleider over uw situatie. Door ontwikkeling van fax en e-mail is het mogelijk dat u door uw eigen Trombosedienst gedoseerd wordt op basis van de laboratoriumuitslag in het buitenland. Overleg dit van tevoren met uw Trombosedienst.

Wie moet ik vertellen dat ik op vakantie ga?

Stel uw Trombosedienst altijd op de hoogte van uw vakantieplannen.

Hoe lang kan ik op vakantie?

Indien nodig wordt door de Trombosedienst gevraagd om u op uw vakantieadres te laten controleren. Dit is afhankelijk van hoe stabiel u bent ingesteld en de duur van de vakantie. Bij een stabiele instelling moet u minimaal één keer per 6 weken gecontroleerd worden.

Wat moet ik doorgeven aan de Trombosedienst?

  • De datum van vertrek en terugkomst van de vakantie
  • Naar welk land u gaat

Hoe word ik gecontroleerd op vakantie?

U kunt zich in Nederland bij de Trombosediensten laten controleren. Voor het adres en telefoonnummer van de Trombosedienst in de buurt van uw verblijfplaats verwijzen wij u naar www.fnt.nl (‘ingang patiënten’) of neemt u contact op met uw eigen Trombosedienst. Neem van te voren contact op met desbetreffende Trombosedienst. In het buitenland zijn niet altijd Trombosediensten aanwezig. Wel bestaan in de meeste landen controlemogelijkheden bij een ziekenhuis of laboratorium. Stelt u zich op de hoogte van de adressen van de ziekenhuizen in de buurt van uw bestemming. Een aantal adressen in Italië, Oostenrijk en Spanje zijn via de website van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten beschikbaar (www.fnt.nl). Door ontwikkeling van fax en e-mail is het mogelijk dat u door uw eigen Trombosedienst gedoseerd wordt op basis van de laboratoriumuitslag in het buitenland. Overleg dit van tevoren met uw Trombosedienst.

Waar word ik op vakantie gecontroleerd?

In Nederland bij de dichtstbijzijnde Trombosedienst waar u verblijft. In het buitenland in een ziekenhuis of laboratorium.

Delen: