Veel gestelde vragen over aanmelden bij Trombosedienst

Waarom moet ik me aanmelden bij de Trombosedienst?

Bij de behandeling of ter voorkoming van trombose worden antistollingsmedicijnen (bloedverdunners) voorgeschreven. Deze antistollingsmedicijnen verminderen de stollingsneiging van het bloed. Bij gebruik van Acenocoumarol (Sintrommitis) of Fenprocoumon (Marcoumar) moet het bloed regelmatig gecontroleerd worden. Stolt het bloed te snel, dan is er kans op trombose. Stolt het bloed te langzaam, dan is er kans op een bloeding.

De controle van de stoltijd van uw bloed gebeurt bij de Trombosedienst. Er wordt wat bloed bij u afgenomen. In het opvangbuisje zit een vloeistof die uw bloed onstolbaar maakt. In het laboratorium wordt de stolling alsnog geactiveerd en wordt gemeten hoe lang het duurt voordat uw bloed gaat stollen. Deze tijd wordt uitgedrukt in INR.

Deze afkorting staat voor International Normalized Ratio. De INR geeft de mate van antistolling aan. Hoe hoger de INR, des te sterker is de antistolling ingesteld. De INR moet zich binnen een bepaalde marge (instelgebied) bevinden. Afhankelijk van de indicatie waarvoor u antistollingsmedicijnen gebruikt, wordt het instelgebied vastgesteld.

De arts bepaalt aan de hand van de INR hoeveel antistollingsmedicijnen u moet slikken.

Hoe gaat de aanmelding voor de Trombosedienst in zijn werk?

Direct nadat u antistollingsmedicijnen heeft voorgeschreven gekregen maakt u, of is er voor u, een afspraak gemaakt bij de Trombosedienst.

Bij de eerste afspraak wordt u geïnformeerd over zaken die van belang zijn voor het waarborgen van een goede antistollingsbehandeling. Voor de controle is het noodzakelijk dat er regelmatig bloed wordt afgenomen. Er wordt met u afgesproken op welke prikpost u terecht kunt voor volgende controles.

Kunt u niet naar de prikpost komen dan kan de behandelend arts de Trombosedienst verzoeken om u aan huis te prikken. Dit gebeurt uitsluitend op medische indicatie. Wij verzoeken u bij de eerste afspraak het aanmeldingsformulier Trombosedienst en geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
N.B. Wij gaan voor 100% zekerheid en veilige zorg, daarom vragen wij ook altijd naar uw naam en uw geboortedatum.

Waar moet ik zijn als ik ben aangemeld voor de Trombosedienst?

Wanneer u zich hebt aangemeld kunt u zich melden bij een prikpost van Medlon.

Wat moet ik meenemen als ik ben aangemeld voor de Trombosedienst?

De laatste doseerkalender die u van ons ontvangen heeft. Wij verzoeken u bij de eerste afspraak het aanmeldingsformulier Trombosedienst en geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
N.B. Wij gaan voor 100% zekerheid en veilige zorg, daarom vragen wij ook altijd naar uw naam en uw geboortedatum.  

Delen: