Controles Medlon

Controle bloedglucosemeter

U kunt uw bloedglucosemeter jaarlijks laten controleren door Medlon. Dit gebeurt op vaste dagen op afspraak in de laboratoria van de ziekenhuislocaties van Almelo en Enschede.
De resultaten worden doorgestuurd naar uw behandelend arts of diabetesverpleegkundige. Stel daarom, wanneer u niet bent doorverwezen, uw behandelend arts of diabetesverpleegkundige eerst op de hoogte voor u zich gaat aanmelden voor controle.

Controleafspraak

De controleafspraak zal ongeveer 30 minuten duren, daarvoor dient u het volgende mee te nemen:
- uw bloedglucosemeter
- de daarbij behorende teststrips
- enkele prikkers, waarmee u thuis uw vingerprik uitvoert
- geldig identiteitsbewijs

Meting en uitslag

Wanneer u zich heeft gemeld in de wachtkamer van de bloedafname, wordt u binnengeroepen door een medewerker van Medlon die een buisje bloed afneemt uit uw arm. Daarna vragen wij u om twee keer een glucose te bepalen op uw eigen glucosemeter. Deze meetwaarde wordt vervolgens vergeleken met de waarde van het afgenomen buisje bloed dat bepaald wordt in het laboratorium. Ondertussen kunt u weer naar huis.

Bij een afwijkend resultaat  zullen wij u en uw behandelend arts binnen 3 werkdagen op de hoogte stellen.

Kosten
Voor pati├źnten die door de huisarts zijn verwezen, vallen de kosten onder het eigen risico van de zorgverzekering conform de reguliere wetgeving.

Aanmelden


Vragen of opmerkingen?
Mocht u, na het lezen van deze informatie, nog vragen hebben neemt u dan gerust contact op met de afdeling POCT van Medlon, telefoon 088 - 463 34 56 of e-mail poc.nl@unilabs.com.

Delen: