Veel gestelde vragen Corona test

Hoe kan ik mij aanmelden bij de Corona teststraat?

Bent u werkgever?
Dan kunt u zich aanmelden via https://covid-19.medlon.nl/werkgever. U ontvangt dan een Dienstverleningsovereenkomst (DVO) van ons die wij graag ondertekend retour ontvangen. Vervolgens ontvangt u van ons een klantcode en informatie voor de werknemer waarna u werknemers een afspraak kunt laten maken.

Bent u werknemer?
U heeft van uw werkgever een klantcode en instructies ontvangen om een afspraak te kunnen maken voor een coronatest via https://covid19.medlon.nl. U kiest zelf een datum en tijd en ontvangt vervolgens een afspraakbevestiging.

Wat is het verschil tussen onze coronateststraat en die van de GGD?

Werknemers kunnen snel terecht wanneer een contract tussen Medlon en de werkgever is afgesloten. Oók wanneer de werknemer geen klachten heeft! De uitslag ontvangt de werknemer binnen 24 uur nadat het materiaal op het laboratorium is binnengebracht.

Hoe weet ik of deze coronatest betrouwbaar is?

De wattenstaafjes worden door LabMicTA, officieel als Corona-laboratorium erkend door het RIVM, geanalyseerd. Deze test is geaccrediteerd en gevalideerd en wordt door het RIVM geadviseerd. Het is dezelfde test welke ook bij de GGD uitgevoerd wordt.

Nemen jullie ook in de weekenden af?

Nee vooralsnog is de corona teststraat op werkdagen geopend van 8.00 – 16.30 uur. Afhankelijk van de aanmeldingen in de teststraat gaan we deze openingstijden uitbreiden.

Wat kost de test?

De test kost 99 euro exclusief btw, een bedrag dat vele malen lager ligt dan de kosten van een afwezige werknemer. 

Waar is de Corona teststraat?

In een bedrijfshal aan de Sacharovstraat 10, 7575 EA in Oldenzaal. Volg de borden ‘CORONA TEST’.

Hoe ontvang ik mijn uitslag?

U ontvangt binnen 24-36 uur een SMS wanneer de uitslag beschikbaar is. Vervolgens kunt u deze bekijken via https://uitslagen.medlon.nl. Deze website is zodanig beveiligd dat u eerst gevraagd wordt enkele gegevens in te vullen om een passcode op te vragen waarmee de uitslag kan worden bekeken.

LET OP: gebruik hetzelfde telefoonnummer als waarmee u zich heeft geregistreerd bij het maken van de afspraak voor de test! Anders kunt u geen passcode ontvangen.

Hoelang duurt het voordat ik de uitslag ontvang?

In samenwerking met LabMicta garanderen* wij dat de werknemer de uitslag 24 uur na ontvangst van de benodigde monsters in het laboratorium, echter kan het zijn dat er testresultaten bij zijn die geen duidelijk negatief of positief beeld geven. In deze situatie kan de uitslag wat langer op zich laten wachten. In de mail naar de werknemer staan alleen de uitslag en de datum en tijd van de test afname genoemd.

*mits de test in 1 keer goed gaat, zie verder vraag “Waarom heb ik mijn uitslag niet op tijd ontvangen?”

Waarom heb ik mijn uitslag niet op tijd ontvangen?

Het verwerken van de monsters neemt een vast aantal uren in beslag en het beoordelen van de testresultaten gebeurt handmatig. Analisten zijn getraind in het beoordelen van deze testresultaten maar in een aantal gevallen zitten er testresultaten bij die geen duidelijk negatief of positief beeld geven. In een dergelijk geval wordt de hele verwerking nogmaals gedaan om er zeker van te zijn dat er een betrouwbare uitslag aan u wordt verstrekt. Dit maakt dat u uw uitslag niet binnen de afgesproken tijd van ons ontvangt. In dergelijke gevallen kiezen we voor betrouwbaarheid boven snelheid, wij hopen op uw begrip hiervoor.

Ik krijg geen uitslag te zien in het uitslagenportaal, wat nu?

U moet in het uitslagenportaal het telefoonnummer invoeren die u ook hebt gebruikt bij het maken van de afspraak. Krijgt u dan nog steeds geen uitslag te zien, belt u ons dan op 088 - 463 35 66 dan helpen wij u verder.  

Ik ben positief getest, wat nu?

De GGD neemt contact met u op voor verdere noodzakelijke maatregelen.

Ziet mijn werkgever mijn uitslag ook?

De werkgever krijgt de uitslag niet van de werknemer i.v.m. privacy wetgeving.

Ik wil mijn gemaakte afspraak verzetten, hoe doe ik dat?

De afspraak kunt u wijzigen via de link in uw afspraakbevestiging.

Ik voel mij niet meer ziek en wil mijn gemaakte afspraak annuleren, hoe doe ik dat?

De afspraak kunt u annuleren via de link in uw afspraakbevestiging.

Kan ik de uitslag op een officieel reisdocument ontvangen?

U heeft de mogelijkheid om een rapport als pdf te downloaden. Uw uitslag staat hier in het Nederlands en Engels vermeld. Voor het gebruik van dit bestand bent u zelf verantwoordelijk. Vraag bij de officiele instanties naar de vereisten van een officieel reisdocument.

Als ik een werknemer op vrijdag laat testen, wanneer ontvangt de werknemer dan de uitslag?

Van de testen die op vrijdag worden afgenomen worden in het weekend de uitslagen verstuurd.

Delen: