17 maart 2018

Medlon laboratoria Almelo en Enschede druk bezocht

"Was het koud vandaag?" Daar hebben we niets van gemerkt op onze druk bezochte open dag in ZGT Almelo en MST Enschede. We kregen het warm van alle leuke reacties. Wat is het toch prachtig om honderden geïnteresseerde bezoekers te vertellen wat we allemaal doen op ons lab!

Vele bezoekers hebben kunnen zien hoe op high-tech apparatuur vele honderden testen kunnen worden gedaan uit 1 buisje bloed. Ook uit 1 druppel bloed kunnen we veel bepalingen doen met de zogenoemde bed-side meters, ofwel Point of care meters. Om snel en accuraat te kunnen handelen is een meting met zo'n apparaatje erg handig.
Natuurlijk is een microscoop nog steeds onmisbaar op ons lab, dus lieten we bezoekers graag even in de microscoop meekijken naar een normaal bloedbeeld t.o.v. een ziek bloedbeeld. In Enschede hebben we ook nog een afdeling die wat meer specifieke onderzoeken verricht, denk daarbij aan het opsporen van leukemie, malaria, DNA-onderzoek, etc. Teveel om op te noemen en te weinig tijd om alles te laten zien, maar dat bewaren we graag voor een volgende keer!

Een sfeerimpressie>>>

Delen: