29 september 2020

MEDLON START MET COVID-19 DRIVE IN VOOR BEDRIJVEN

Bedrijven die hun medewerkers snel en betrouwbaar willen laten testen op Covid-19, kunnen sinds vandaag in Oldenzaal terecht bij een teststraat van laboratorium Medlon (onderdeel van de mondiale laboratoriumgroep Unilabs). De Twentse teststraat is –buiten die van de GGD- de enige die gevalideerde testen uitvoert (officieel goedgekeurd). Werknemers kunnen er snel terecht en de uitslag is vaak al het volgende dagdeel beschikbaar maar in elk geval binnen 24 uur na ontvangst van de benodigde monsters in het laboratorium. De teststraat kan alleen bezocht worden op afspraak en is bedoeld voor bedrijven.

Met het openen van deze Corona test drive-in aan de Sacharovstraat 10 in Oldenzaal helpt Medlon bedrijven om snel duidelijkheid te krijgen over de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers.  Nu moeten zij als ze coronaklachten hebben eerst wachten tot ze in de GGD-teststraat terecht kunnen en dan nog wachten op de uitslag. Door de toenemende drukte kan dit dagen afwezigheid veroorzaken. De test kost 99 euro exclusief btw, een bedrag dat vele malen lager ligt dan de kosten van een afwezige werknemer.

Gekwalificeerde medewerkers van Medlon nemen de test af op dezelfde manier als in de teststraat van de GGD gebeurt. De wattenstaafjes worden door LabMicTA, officieel als Corona-laboratorium erkend door het RIVM, geanalyseerd. De uitslag van de test wordt binnen 24 uur na ontvangst van de benodigde monsters in het laboratorium naar de medewerker gemaild. Is de uitslag positief, dan krijgt ook de GGD bericht zodat bron- en contactonderzoek kan worden gedaan.

‘We zien door de toenemende behoefte aan testen een wildgroei ontstaan aan medische bedrijven die niet-gevalideerde testen aanbieden. Omdat wij wel kunnen voldoen aan de betrouwbaarheidseisen, vinden we het niet meer dan onze plicht om deze service gezamenlijk in Twente aan te bieden’, zegt businessmanager Gerald Engeltjes van Medlon.

De nieuwe teststraat gaat niet ten koste van de laboratoriumcapaciteit voor de GGD-testen. ‘Het komt bovenop de capaciteit die er al is. En doordat wij positieve uitslagen van onze gevalideerde testen ook doorgeven aan de GGD worden deze besmettingen officieel in de Coronacijfers geregistreerd, zodat de overheid het totaaloverzicht houdt’.

Aanmelden
Delen: